RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
31.08.2023

herbata Rooibos, bułka graham, zwykła z masłem (1,7), pasta jajeczna/szczypior/jogurt, naturalny (3,7) rzodkiewka

zupa minestrone na mięsie z zielrniną,(9), banan

kluski leniwe z masłem (1,3,7), mus truskawkowy, woda z miodem i cytryną

Wtorek
01.09.2023
Środa
02.09.2023
Czwartek
03.09.2023
Piątek
04.09.2023

INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Europy  (ws.  przekazywania konsumentom informacji na temat żywności - ze szczególnym uwzględnieniem alergenów) przy daniach w jadłospisie będzie można znaleźć nazwę alergenu, jaki to danie zawiera, zgodnie z wykazem:

 

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (archaidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia  i produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.