herbata Rooibos, bułka graham, zwykła z masłem (1,7), pasta jajeczna/szczypior/jogurt, naturalny (3,7) rzodkiewka
zupa minestrone na mięsie z zielrniną,(9), banan
kluski leniwe z masłem (1,3,7), mus truskawkowy, woda z miodem i cytryną
INFORMACJE O ALERGENACH
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Europy (ws. przekazywania konsumentom informacji na temat żywności - ze szczególnym uwzględnieniem alergenów) przy daniach w jadłospisie będzie można znaleźć nazwę alergenu, jaki to danie zawiera, zgodnie z wykazem:
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.