RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
10.04.2017

herbata z żurawiny, płatki gryczane, żytnie z daktylami, chleb razowy, zwykły z masłem, twaróg (1,7) z rzodkiewką/ szczypiorkiem

kakao, bułka graham z masłem (1,7), kiełbasa szynkowa, sałata, pomidor malinowy, jabłko

zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z ziel., placki ziemniaczane z cukinią, jogurt naturalny(1,3,7,9), banan, sok jabłko-truskawka

Wtorek
11.04.2017

herbata miętowa, chleb pur, zwykły z masłem, polędwica sopocka, ser żółty (1,7), papryka kolorowa, ogórek kwaszony, sałata, marchew słupki // szwedzki stół

mleko, kisiel z serkiem waniliowym, winogrono, pieczywo chrupkie (1,7)

zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną z ziel., schab duszony, ziemniaki (1,7), sałatka z fasolki szparagowej, papryki, jabłka, szczypiorku, sok jabłko-rabarbar

Środa
12.04.2017

herbata z cytryną, chleb razowy, zwykły z masłem, jajko gotowane, szynka wiejska, kiełbaska biała (1,3,7), ogórek zielony, ćwikła z chrzanem, dodatki // śniadanie wielkanocne

kawa Inka na mleku, babka muślinowa (1,3,7), jabłko

żurek biały z ziemniakami zabielany śmietaną z koperkiem, kolorowy kociołek (filet indyka, dynia, groszek, kukurydza, papryka), ryż brązowy (1,7,9), ogórek kwaszony, sok jabłko-malina

Czwartek
13.04.2017

herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem (1,7), szynka z fileta kurczaka, sałata, pomidor malinowy, ogórek kwaszony, jabłko

herbata witaminowa (EKO), kaszka manna na mleku (1,7) z jagodami

krem szparagowy z grzankami zabielany śmietaną z ziel., filet z dorsza panierowany (1,3,4,7,9), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z dodatkami, sok jabłko-burak

Piątek
14.04.2017

kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem (1,7),  pasta (awokado, ciecierzyca, cytryna, pietruszka zielona), jabłko

mleko, kawiorek masłem (1,7), konfitura wiśniowa bez dodatku cukru, gruszka

krupnik z kaszą jęczmienną na mięsie z ziel., makaron z brokułami w sosie serowo-śmietankowym (1,7,9), marchewka tarta, sok pomarańczowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.