herbata z żurawiny, płatki gryczane, żytnie z daktylami, chleb razowy, zwykły z masłem, twaróg (1,7) z rzodkiewką/ szczypiorkiem
kakao, bułka graham z masłem (1,7), kiełbasa szynkowa, sałata, pomidor malinowy, jabłko
zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z ziel., placki ziemniaczane z cukinią, jogurt naturalny(1,3,7,9), banan, sok jabłko-truskawka
herbata miętowa, chleb pur, zwykły z masłem, polędwica sopocka, ser żółty (1,7), papryka kolorowa, ogórek kwaszony, sałata, marchew słupki // szwedzki stół
mleko, kisiel z serkiem waniliowym, winogrono, pieczywo chrupkie (1,7)
zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną z ziel., schab duszony, ziemniaki (1,7), sałatka z fasolki szparagowej, papryki, jabłka, szczypiorku, sok jabłko-rabarbar
herbata z cytryną, chleb razowy, zwykły z masłem, jajko gotowane, szynka wiejska, kiełbaska biała (1,3,7), ogórek zielony, ćwikła z chrzanem, dodatki // śniadanie wielkanocne
kawa Inka na mleku, babka muślinowa (1,3,7), jabłko
żurek biały z ziemniakami zabielany śmietaną z koperkiem, kolorowy kociołek (filet indyka, dynia, groszek, kukurydza, papryka), ryż brązowy (1,7,9), ogórek kwaszony, sok jabłko-malina
herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem (1,7), szynka z fileta kurczaka, sałata, pomidor malinowy, ogórek kwaszony, jabłko
herbata witaminowa (EKO), kaszka manna na mleku (1,7) z jagodami
krem szparagowy z grzankami zabielany śmietaną z ziel., filet z dorsza panierowany (1,3,4,7,9), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z dodatkami, sok jabłko-burak
kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem (1,7), pasta (awokado, ciecierzyca, cytryna, pietruszka zielona), jabłko
mleko, kawiorek masłem (1,7), konfitura wiśniowa bez dodatku cukru, gruszka
krupnik z kaszą jęczmienną na mięsie z ziel., makaron z brokułami w sosie serowo-śmietankowym (1,7,9), marchewka tarta, sok pomarańczowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.