herbata z cytryną, owsianka na mleku, bułka z masłem, jajko na twardo (1,3,7), rzodkiewka, szczypior
kawa Inka na mleku, kanapka z masłem (1,7), szynka z fileta kurczaka, sałata, ogórek małosolny
zupa z kapustą białą na mięsie z zieleniną, kluski leniwe z masłem (1,3,7,9), maliny, sok jabłko-rabarbar
herbata z żurawiny, pieczywo mieszane z masłem (1,7) i wędliną, sałata, pomidor malinowy
herbata miętowa, kaszka manna na mleku, (7) z jagodami
zupa ogórkowa zabielana śmietaną z zieleniną, pulpety mięsne w sosie pomidorowym, ziemniaki (1,3,7,9), sałatka pekińska, sok owocowy
herbata Rooibis, płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek biały (1,7), szczypior, rzodkiewka
kakao, bułka z masłem (1,7), brzoskwinia/śliwka
zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z zieleniną, filet kurczaka w sosie białym, ryż (1,7,9), marchewka junior gotowana, sok jabłko- wiśnia
herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem (1,7), szynka drobiowa, sałata, papryka kolorowa
mleko,kisiel z owocami-wyrób własny ze śmietanką pieczywo chrupkie wasa (1,7)
zupa koperkowa z ryżem zabielana śmietaną, pieczeń wieprzowa, ziemniaki (1,7,9), sałatka ogórkowo-pomidorowa z cebulą,sok owocowy
kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sery kanapkowe (1,7) ogórek /rzodkiewka
herbata z pokrzywy, kawiorek z masłem(1,7), pomidor malinowy, szczypior, marchewka
zupa fasolowa na mięsie z zieleniną, mintaj panierowany, ziemniaki (1,3,4,7,9), surówka z kapusty kwaszonej z zieleniną, napój cytrynowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.