herbata z pokrzywy, płatki żytnie z jagodą goji na mleku, bułka ziarnista, zwykła z masłem, ser żółty (1,7), pomidor, szczypior
Karob na mleku, chleb razowy z masłem (1,7), wędlina, sałata, ogórek kwaszony, jabłko
zupa na mięsie z kapustą białą. pomidorem i ziel. (7,9), sos brokułowy z serem pleśniowym, mascarpone, makaron kolorowy (1,7,), marchew tarta, sok jabłko-truskawka
herbata krasnoludek, chleb żytni, zwykły z masłem, kulki serowe w szczypiorku, jajko na twardo (1,3,7), papryka, rzodkiewka, jabłko
herbata miętowa, kaszka manna na mleku (1,7) z jagodami, babcianka owsiana
barszcz czerwony zabielany śmietaną z ziel.(7,9), bitka schabowa(1) z cebulką, ziemniaki, bukiet warzyw gotowany, ogórek kwaszony, sok jabłko-marchew
herbata wieloowocowa, jaglanka na mleku z owocami(eko), bułka alpejska, zwykła, masło sezamowe słodzone syropem z agawy(1,7,11), marchewka do chrupania
mleko, kawiorek z masłem (1,7), jabłko pieczone nadziewane płatkami owsianym, dżemem malinowym 100%
zupa z fasolki szparagowej
zabielana śmietaną z ziel (7,9), filet drobiowy w sosie curry (1), ryż na sypko, sałatka porowa z jabłkiem, marchewką i jogurtem naturalnym (7), sok jabłko-wiśnia
kawa Inka na mleku, chleb żytni, zwykły z masłem (1,7), kiełbaska na ciepło, 93% mięsa, ketchup, ogórek kwaszonony, jabłko
jogurt naturalny z truskawkami do picia, kanapka z masłem (1,7), kiełki rzodkiewki
krupnik na mięsie z ziel. (1,7,9), kopytka dyniowe z masłem (1,3,7), posypane pestkami dyni, mandarynka, sok jabłko-porzeczka
herbata z owoców leśnych, chleb rozmaitości, zwykły z masłem, twarożek (1,7) z rzodkiewką, szczypiorkiem, powidła śliwkowe, jabłko
herbata malinowa, kasza kus kus na mleku (1,7) gruszką, rodzynką i cynamonem
zupa szczawiowa z jajkiem (3,7,9) zabielana śmietaną z ziel., łosoś pieczony (4), ziemniaki, sałata z pomidorem, papryką, cebulką czerwoną w sosie winegret, sok jabłko-marchew
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.