h. z aronii, płatki żytnie z bakaliami na mleku, bułka zwykła, razowa z masłem (1,7), konfitura wiśniowa, bez dodatku cukru,marchew
kawa Inka na mleku, kanapka z masłem (1,7), szynka gotowana, sałata lodowa, pomidor, jabłko
zupa ogórkowa zabielana śmietaną z ziel., kluski leniwe z masłem (1,3,7,9), mus malinowy, sok jabłko- burak
herbata bomba witaminowa, chleb żytni, zwykły z masłem, pasta z cieciorki, twarożku (1,7) z zieleniną, pomidor, jabłko
mleko, jagody w galaretce z kleksem bitej śmietany (1,7), pałeczka kukurydziana
krupnik na mięsie z ziel., kotlety jajeczne z koperkiem, ziemniaki (1,3,7,9), sałatka z fasolki szparagowej z jabłkiem, cebulką i zieleniną, sok jabłko-wiśnia
herbata z cytryną, płatki kukurydziane (EKO) bez dodatku cukru, bułka ziarnista, zwykła z masłem, serek Almette (1,7), mandarynka
jogurt naturalny z truskawkami, kawiorek z masłem (1,7), posypany płatkami lnianymi
krem dyniowy z grzankami, zabielany śmietaną z ziel., pulpety w sosie pomidorowym (1,3,7,9), ryż, sałatka pekińska z kukurydzą, marchewką i zieleniną, sok jabłko-gruszka
herbata miętowa, chleb żytni, zwykły z masłem, wędliny, ser żółty (1,7), rzodkiewka, ogórek świeży, papryka
herbata z dzikiej róży, kaszka manna na mleku (1,7) z jabłkiem prażonym, babcianka owsiana (eko)
zupa kalafiorowa zabielana, śmietaną z ziel., mintaj w panierce (1,3,4,7,9) ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z marchewka i zieleniny, sok jabłko-marchew
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.