RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
02.04.2018

wolne

wolne

wolne

Wtorek
03.04.2018

bawarka z mlekiem, bułka razowa, zwykła z masłem(1,7) miód naturalny, jabłko

kawa Inka na mleku, kanapka z masłem (1,7), szynka włoska, ogórek kwaszony

zupa pomidorowa z kasza jaglaną zabielana śmietaną z zieleniną, jajko sadzone,ziemniaki(1,3,7,9), marchewka mini gotowana, sok jabłkowy

Środa
04.04.2018

herbata malinowa, płatki żytnie na mleku z żurawiną, chleb ziarnix, zwykły z masłem, ser żółty (1,7), sałata lodowa, pomidor

karob na mleku, kawiorek z masłem (1,7), banan

zupa solferino zabielana śmietaną z zieleniną, gulasz wieprzowy ,kasza wiejska (1,7,9), sałatka ogórkowa z kukurydzą, jabłkiem i zieleniną, sok jabłko- marchewka

Czwartek
05.04.2018

herbata z dzikiej róży, chleb ziarnix, zwykły z masłem, wędliny, sery kanapkowe (1,7), sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, jabłko

mleko, wafel (1,7) zbożowo-ryżowy, kisiel na soku jabłkowym z jagodami i śmietaną

krem z groszku zielonego z ryżem zabielany śmietaną z zieleniną, pulpety z udźca indyka w sosie pomidorowym, ziemniaki (1,3,7,9), sałatka pekińska, herbata z owoców leśnych

Piątek
06.04.2018

kakao, pieczywo mieszane z masłem, ser Almette (1,7), rzodkiewka, dżem truskawkowy 100% bez dodatku cukru, jabłko

herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku (7) z malinami

barszcz czerwony z makaronem zabielany śmietaną z zieleniną, mintaj panierowany, ziemniaki (1,4,7,9) surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i zieleniną, sok jabłko-wiśnia

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.