RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
02.07.2018

herbata Rooibos, musli z owocami na mleku, bułka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (1,3,7), rzodkiewka

herbata z cytryną, kanapka z masłem, kiełbasa dębowa (1,7), sałata, ogórek małosolny, marchewka do chrupania

kapuśniak z kwaszonej kapusty na mięsie z zieleniną, naleśniki z ziarnem słonecznika, dżem 100%, bez dodatku cukru (1,3,7,9), banan, sok wieloowocowy

Wtorek
03.07.2018

herbata z dzikiej róży, chleb z ziarnami, zwykły z masłem(1,7), szynka wiejska, sałata, pomidor malinowy, kalarepa

herbata z pokrzywy, budyń na mleku z malinami (1,7)

zupa wielowarzywna zabielana śmietaną z zieleniną, kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym (1,3,7,9) sok jabłko-gruszka

Środa
04.07.2018

herbata miętowa, owsianka orkiszowa z daktylami na mleku, bułka z masłem, twarożek biały (1,7) ze szczypiorkiem, rzodkiewka

kawa Inka na mleku, chałka drożdżowa z masłem (1,7) pucharek z owocami sezonowymi

zupa ogórkowa zabielana śmietaną z zieleniną, klopsiki w sosie pomidorowym (1,3,7,9), ryż biały, warzywa na parze (brokuł, kalafior, marchewka), woda z cytryną

Czwartek
05.07.2018

herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem(1,7), szynka drobiowa, sałata, papryka kolorowa, marchewka słupki

herbata Rooibos, kasza manna na mleku (1,7) z jagodami

zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z zieleniną, pieczeń wieprzowa, ziemniaki (1,7,9), sałatka ogórkowo-pomidorowa z cebulką, sok jabłko-wiśnia

Piątek
06.07.2018

herbata z cytryną, chleb żytni, zwykły z masłem, ser żółty(1,7), sałata, pomidor malinowy

herbata z dzikiej róży, kawiorek z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szczypior, rzodkiewka

zupa z soczewicą czerwoną na mięsie z zieleniną, filet mintaja w sosie greckim (1,4,7,9), ziemniaki,ogórek zielony w kawałku, sok owocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.