RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
04.01.2016

herbata z aronii, płatki żytnie z bakaliami na mleku pieczywo mieszane z masłem, serek homogen. (1,7), szczypiorek, jabłko

herbata z dzikiej róży, kaszka kukurydziana na mleku(7) z owocami, babcianka owsiana (eko)

zupa jarzynowa na mięsie z ziel., jajko gotowane w sosie pomidorowym, ziemniaki (1,3,7,9), sałatka pekińska z kukurydzą, marchewką i ziel., sok jabłko-burak

Wtorek
05.01.2016

herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, ser Almette(1,7), sałata, pomidor, jabłko.

kawa Inka na mleku, kawiorek z masłem (1,7), surówka z marchewki i mandarynek

zupa z fasolki szparagowej zabielana śmietaną z ziel., pieczeń wieprzowa, kasza wiejska (1,7,9), sałatka z ogórka kwaszonego i cebulki, sok owocowy naturalny

Środa
06.01.2016

-

-

-

Czwartek
07.01.2016

kakao, bułka ziarnista, zwykła z masłem, ser żółty (1,7), sałata, ogórek kwasz., dżem truskawkowy  100%, jabłko/marchewka

herbata Rooibos, chleb rozmaitości z masłem(1,7), szynka z fileta indyka, pomidor, banan

zupa ziemniaczana na mięsie z ziel., racuchy drożdżowe z mąki razowo-pszennej, jogurt naturalny (1,3,7,9) z malinami, sok pomarańczowy 100%

Piątek
08.01.2016

herbata bomba witaminowa, chleb żytni, zwykły z masłem, pasta z cieciorki, twarożku (1,7) z zieleniną, mandarynka

herbata koperkowa, budyń na mleku(1,7) z jagodami, pałeczka kukurydziana (eko)

zupa kalafiorowa zabiel.śmietaną z ziel., łosoś (1,4,7,9), zapiekany z ziołami, ziemniaki, mix sałat z pomidorem, cebulką dymką w sosie winegret

herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.