RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
02.05.2016

dzień wolny

dzień wolny

dzień wolny

Wtorek
03.05.2016

dzień wolny

dzień wolny

dzień wolny

Środa
04.05.2016

herbata z owoców leśnych, płatki owsiane na mleku z jagodą goji, bułka razowa, zwykła z masłem, jajko na twardo (1,3,7), szczypior, rzodkiewka

kakao na mleku, kanapka z masłem (1,7), kiełbasa krakowska, sałata, papryka czerwona, marchewka

zupa grochowa na mięsie z zieleniną, naleśniki razowo-pszenne z ziarnem słonecznika nadziewane serem białym z rodzynką (1,3,7,9), dżem 100%, jabłko, sok pomarańczowy

Czwartek
05.05.2016

herbata z dzikiej róży, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta kurczaka ,ser kiri (1,7), sałata, pomidor malinowy, ogórek zielony, jabłko // szwedzki stół

koktajl malinowo-bananowy na mleku, kawiorek z masłem (1,7) posypany kiełkami rzodkiewki

// szwedzki stół

zupa szparagowa z ziemniakami zabielana śmietaną z zieleniną, gulasz z łopatki wieprzowej, kasza wiejska na sypko (1,7,9), bukiet warzyw gotowany, gruszka, sok jabłko-wiśnia // szwedzki stół

Piątek
06.05.2016

kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7), sałata ogórek małosolny, jabłko

herbata koperkowa, budyń mleku z jagodą czarną, ciastko bez dodatku cukru (1,3,7)

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną z zieleniną, dorsz z masłem (1,7,9), ziołami (z pieca), ziemniaki, mix sałat z pomidorkiem i cebulką dymką w sosie winegret, sok jabłkowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.