RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
09.05.2016

herbata z żurawiny, musli z amarantusem i malinami (eko) na mleku, bułka ziarnista, zwykła z masłem, ser Almette (1,7,),  rzodkiewka, jabłko

karob, kanapka żytnia z masłem, szynka dziadkowa (1,7), sałata, ogórek małosolny, kalarepa do chrupania

krupnik z warzywami na mięsie z zieleniną, racuchy drożdżowe z dodatkiem mąki razowej (1,3,7,9), marchewki tartej, jogurt naturalny probiotyczny z jagodami, sok jabłko - burak

Wtorek
10.05.2016

herbata koperkowa, chleb żytni, zwykły z masłem, kabanos drobiowy, jajko na twardo (1,3,7), sałata, rzodkiewka, szczypior, papryka kolorowa, jabłka // szwedzki stół

herbata bomba witaminowa, kaszka kukurydziana na mleku z malinami (7), babcianka owsiana (eko)

krem brokułowy z grzankami, zabielany śmietaną z zieleniną (1,7,9), szynka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z młodej

kapusty z marchewką i zieleniną, sok jabłkowy

Środa
11.05.2016

herbata z pokrzywy, owsianka królewska z owocami (bio) na mleku, bułka graham, zwykła z masłem, serek kiri (1,7), szczypior, powidła śliwkowe, gruszka

kefir naturalny z truskawkami (wyrób własny), kawiorek z masłem (1,7), posypany płatkami lnianymi, młoda marchewka do chrupania

zupa solferino zabielana śmietaną z zieleniną, pierś indyka w warzywach (1,7,9) (dynia,groszek,papryka), ryż brązowy, sałatka pekińska z dodatkami, sok jabłko-wiśnia

Czwartek
12.05.2016

herbata z krasnoludek, chleb razowy, zwykły masło, ser żółty (1,7), szynka z fileta indyka , pomidor malinowy, kalarepa, ogórek małosolny, jabłko // szwedzki stół

mleko (7), sałatka owocowa (truskawka, winogrono, banan), wafle ryżowe bez soli (EKO)

botwinka zabielana śmietaną z zieleniną, zraz mielony (1,3,7,9), ziemniaki, marchewka mini gotowana sałata z rzodkiewką, szczypiorem, ogórkiem w sosie winegret, sok jabłko-aronia

Piątek
13.05.2016

herbata z dzikiej róży, chleb żytni, zwykły z masłem, pasta (tuńczyk, awokado, zielona cebulka, cytryna)(1,4,7), jabłko

kawa orkiszowa (eko) na mleku, bułka z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szczypior, rzodkiewka, marchewka do chrupania

zupa z soczewicą czerwoną (eko) na mięsie z zieleniną, makaron pełnoziarnisty z serem białym, jogurtem naturalnym (probiotyczny)(1,7,9), truskawki, sok jabłkowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rozmiar czcionki
Kontrast