herbata z żurawiny, owsianka na mleku, bułka z masłem, ser topiony (1,7), pomidor, rzodkiewka
kakao, kanapka z masłem(1,7), szynka z fileta indyka, sałata, ogórek małosolny
zupa solferino zabielana śmietaną z zieleniną, sos szpinakowo-serowy z makaronem (1,7,9), marchewka tarta, sok jabłko- rabarbar
herbata owocowa, chleb zwykły, ziarnix z masłem, pasta z prażonego słonecznika i suszonych pomidorów(1,7), ogórek
herbata Rooibos, ryż na mleku (7) z malinami
zupa brokułowa zabielana śmietaną z zieleniną, schab duszony, ziemniaki (1,7,9), surówka z kapusty białej z kukurydzą i marchewką, sok jabłko-rabarbar
herbata z owoców leśnych, musli z owocami na mleku, bułka z masłem (1,7), powidła śliwkowe, marchewka do chrupania,
kawa Inka na mleku, kawiorek z masłem (1,7), owoce sezonowe
zupa jarzynowa zabielana śmietaną z zieleniną, gulasz z łopatki wieprzowej, kasza wiejska (1,7,9), buraczki tarte, sok pomarańczowy
herbata malinowa, chleb orkiszowy, zwykły z masłem (1,7), szynka gotowana, sałata, pomidor, ogórek zielony
mleko (7), kasza jaglana (na wodzie), zapiekana z jabłkiem prażonym
zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną z zieleniną, jajko sadzone, ziemniaki, sałata z jogurtem (1,3,7,9), marchewka gotowana, sok jabłko-gruszka
herbata z cytryną, chleb orkiszowy, zwykły z masłem, serek kiri (1,7), rzodkiewka, marchewka
herbata z dzikiej róży, galaretka z malinami i serkiem waniliowym (7)
krem dyniowy z ryżem/ śmietaną z zieleniną, klopsiki z dorsza w sosie koperkowym (1,4,7,9), ziemniaki, sałatka warzywna, sok owocowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.