RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
11.01.2016

herbata owocowa, owsianka z owocami na mleku, chleb razowy, zwykły z masłem, pasta jajeczna z jogurtem nat. (1,3,7), szczypior, marchewka

kakao, bułka grahamka z masłem (1,7), kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, mandarynka

krupnik na mięsie z ziemniakami i ziel., makaron pełnoziarnisty zapiekany z serem białym (1,7,9) jabłkami, jagodą goji, sok karotka bez dodatku cukru

Wtorek
12.01.2016

herbata z dzikiej róży, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta indyka, ser żółty(1,7), pomidor sałata, papryka, mandarynka/jabłko

mleko, kisiel z malinami i serkiem waniliowym (1,7), ciastko bez dodatku cukru

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną zabiel., śmietaną z ziel., zraz mielony, ziemniaki (1,3,7,9),
sałatka ogórkowa z kukurydzą i cebulką, bukiet jarzyn gotowany, sok jabłko-porzeczka

Środa
13.01.2016

herbata malinowa, płatki Quinoa z suszoną morelą na mleku, bułka razowa, zwykła z masłem (1,7), dżem z czarnej porzeczki 100%, gruszka

maślanka naturalna z truskawkami, rogalik z masłem (1,7), babcianka owsiana

rosół z makaronem i ziel.
kurczak w sosie śmietankowym, ryż na sypko (1,7,9)marchewka z groszkiem gotowana
mandarynka, sok jabłko-aronia

Czwartek
14.01.2016

kawa inka na mleku, chleb razowy, zwykły z masłem, szynka wiejska, serek Almette(1,7) kiełki brokuła, pomidor, ogórek kwaszony, jabłko

herbata koperkowa, kaszka manna na mleku z jagodami leśnymi (1,7)

zupa ogórkowa, zabielana śmietaną z ziel., udziec indyczy w sosie własnym, ziemniaki(1,7,9) sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulką, sok pomarańczowy 100%

Piątek
15.01.2016

herbata Bomba witaminowa, chleb rozmaitości, zwykły z masłem, pasta z awokado z twarogu (1,7), rzodkiewki kiełki mix, jabłko

kakao, kawiorek z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szczypior, mandarynka

zupa fasolowa na mięsie z ziel., dorsz panierowany, ziemniaki (1,3,4,7,9), surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i ziel., sok jabłko- wiśnia

herbata, kawa Inka, kakao dosładzane miodem naturalnym
soki bez dodatku cukru

Alergeny w żywności:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.