herbata Rooibos, owsianka z jagodą goji na mleku, bułka z masłem, twarożek biały (1,7), szczypior, rzodkiewka
karob z mlekiem, kanapka razowa z masłem (1,7), kiełbasa krakowska, sałata, pomidor
kapuśniak na mięsie z zieleniną, placki ziemniaczane, jogurt naturalny (1,3,7,9), marchewka tarta, sok pomarańczowy
herbata owocowa ,chleb zwykły, razowy z masłem (1,7), szynka wiejska, sałata, papryka czerwona, marchew
herbata miętowa, ryż na mleku (7) z jagodami
zupa brokułowa zabielana śmietaną z zieleniną, schab duszony, ziemniaki (1,7,9), sałatka ogórkowa z kukurydzą i cebulką, sok jabłkowy
herbata z dzikiej róży, musli Kolumba z mlekiem, bułka graham z masłem (1,7), powidła śliwkowe, kalarepa
herbata z pokrzywy, kawiorek z masłem,malina w jogurcie naturalnym (7,9) posypana gryką ekspandowaną
zupa jarzynowa zabielana śmietaną z zieleniną, gulasz wieprzowy, kasza wiejska (1,7,9), buraczki z jabłkiem i cebulką, sok jabłko-truskawka
herbata malinowa, chleb żytni, zwykły z masłem (1,7), szynka z fileta indyka, sałata, pomidor, szczypior
mleko (7), kasza jaglana (na wodzie) zapiekana z jabłkiem, bananem, rodzynką, otrębusie bez dodatku cukru
zupa pomidorowa z makaronem razowym i zieleniną, jajko sadzone, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym (1,3,7,9), bukiet warzyw gotowany, sok jabłkowy
kawa Inka z mlekiem, kanapki mieszane z masłem, pasta: tuńczyk, awokado, zielenina (1,4,7)
koktajl owocowy(jogurt naturalny + banan (1,7) ) kanapka z masłem
żurek biały kiełbaską i koperkiem, kluski leniwe z masłem (1,3,7,9), maliny, sok pomarańczowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.