RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
12.02.2018

herbata Rooibos, owsianka z daktylami na mleku, bułka razowa, zwykła z masłem, pasta jajeczna z jogurtem i szczypiorkiem , jabłko

kakao ,kanapka z masłem(1,7), szynka gotowana, sałata lodowa, ogórek kwaszony, mandarynka

krupnik z kaszą jęczmienną ziemniakami na mięsie z zielenią, kluski leniwe z masłem (1,7,9), mus truskawkowy, sok jabłko-rabarbar

Wtorek
13.02.2018

herbata z owoców leśnych chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta indyka, (17) pomidor, ogórek zielony, jabłko

herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku (1,7) z jagodami

zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną z zieleniną, bitka schabowa, ziemniaki (1,7,9), bukiet warzyw gotowany, ogórek kwaszony , sok owocowy

Środa
14.02.2018

herbata Bomba witaminowa, musli wielozbożowe na mleku, bułka ziarnista,zwykła z masłem, ser żółty, (1,7), rzodkiewka, papryka

mleko, kawiorek z masłem (1,7), jabłko pieczone nadziewane płatkami owsianym, żurawiną

zupa ziemniaczana zabielana śmietaną z zieleniną, sos szpinakowo-śmietankowy, makaron (1,7,9), pestki słonecznika, mandarynka, sok jabłko- truskawka

Czwartek
15.02.2018

kawa Inka na mleku, chleb razowy, zwykły z masłem (1,7), kiełbasa dębowa, sałata lodowa, ogórek kwaszony, jabłko

jogurt naturalny z truskawkami i malinami do picia, kanapka z masłem (1,7), szczypiorek

zupa Solferino zabielana śmietaną z zieleniną, filet indyka w sosie białym (1,7,9), ryż brązowy, marchewka tarta, sok jabłko- gruszka

Piątek
16.02.2018

herbata z owoców leśnych, chleb razowy, zwykły z masłem, twarożek (1,7) z rzodkiewką, szczypiorkiem, marchewka do chrupania

mleko, kasza jaglana (na wodzie) zapiekana z jabłkiem, jagodą goji słodzona miodem

barszcz czerwony zabielany śmietaną z zieleniną, klopsiki rybne z dorsza,(3,4,7,9) ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i zieleniną, sok owocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.