RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
12.11.2019
Wtorek
13.11.2019

herbata z cytryną, bułka orkiszowa, zwykła  z masłem, twarożek biały (1,7) z rzodkiewką i szczypiorkiem, miód naturalny,  marchewka

kakao na mleku, kawiorek z masłem i wędliną (1,7), sałata, ogórek kwaszony, jabłko

zupa jarzynowa z białą kapustą, pomidorami na mięsie  z zieleniną, placki ziemniaczane z cukinią, jogurt naturalny (1,3,7,9) banan sok marchewkowo-owocowy

Środa
14.11.2019

herbata z dzikiej róży, płatki żytnie z suszoną morelą na mleku, chleb żytni, zwykły z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szczypiorek,  jabłko

herbata z pokrzywy, galaretka z owocami i kleksem bitej śmietany (7), wafle kukurydziane

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną zabielana z zieleniną, filet z kurczaka saute, ziemniaki, kalafior gotowany, sałatka ogórkowa z kukurydzą i cebulką (1,7,9), sok jabłkowy

Czwartek
15.11.2019

herbata miętowa, bułka graham zwykła  z masłem, szynka naturalna, ser kiri, sałata (1,7) pomidor, papryka,ogórek

koktajl mleczno-bananowy do picia, chałka drożdżowa  z masłem (1,7)

krupnik z kaszą jęczmienną na mięsie z zieleniną, kluseczki leniwe z masłem (1,3,7,9), marchewka tarta z jabłkiem, sok pomarańczowy

Piątek
16.11.2019

herbata Rooibos, chleb żytni, zwykły  z masłem, ser żółty (1,7) sałata, pomidor, powidła śliwkowe, jabłko

herbata z dzikiej róży, kaszka manna na mleku (7) z malinami

barszcz czerwony z makaronem zabielany z zieleniną, filet z miruny panierowany (1,3,4,7,9) ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i zieleniną, sok owocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.