RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
13.05.2019

herbata z cytryną, musli na mleku z owocami, bułka razowa, zwykła z masłem(1,7) dżem 100% bez dodatku cukru, jabłko

herbata malinowa, kanapka z masłem, kiełbasa dębowa (1,7), ogórek zielony

zupa z soczewicą na mięsie z zieleniną, makaron kokardki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym(1,7,9), banan, sok marchewkowo-owocowy

Wtorek
14.05.2019

herbata z dzikiej róży, chleb ziarnix, zwykły z masłem, szynka wiejska, sery kanapkowe(1,7)sałata, papryka, pomidor, ogórek zielony // szwedzki stół

herbata miętowa, budyń waniliowy na mleku(1,7-wyrób własny) z malinami, chrupki kukurydziane

zupa solferino zabielana zieleniną, klopsiki z udźca indyka w sosie chrzanowym (1,3,7,9) ziemniaki, marchewka z groszkiem, sałatka ogórkowa z dymką, sok jabłkowy

Środa
15.05.2019

herbata z owocowa, płatki orkiszowe z suszoną morelą na mleku, bułka graham, zwykła z masłem, ser żółty (1,7) sałata, pomidor, jabłko

herbata z pokrzywy, sałatka owocowa (banan, kiwi, melon) z jogurtem naturalnym, wafle ryżowe (7)

krem dyniowy z grzankami, imbirem zabielany z zieleniną, gulasz wieprzowy duszony, kasza gryczana(1,7,9) kapusta czerwona gotowana, sok jabłkowy

Czwartek
16.05.2019

herbata z cytryną, chleb żytni, zwykły masłem, parówka z szynki 93% mięsa(1,7) ogórek zielony, ketchup łagodny, jabłko

herbata Rooibos, kaszka manna na mleku(1,7) z truskawkami

zupa koperkowa z ryżem zabielana, filet dorsza z masłem, ziemniaki, sałatka z młodej kapusty z dodatkami(1,4,7,9), sok marchewkowo-owocowy

Piątek
17.05.2019

herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (1,3,7), jabłko

kakao, kawiorek z masłem(1,7)kalarepa/marchew/ rzodkiewka do chrupania

barszcz z botwinką, ziemniakami zabielany śmietaną z zielenią, kluski leniwe (1,3,7,9), mus truskawkowy, sok jabłkowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.