RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
14.02.2022

herbata Rooibos, bułka graham, zwykła z masłem (1,7), twarożek(7) z szczypiorkiem/rzodkiewką, marchewka

krupnik z kaszą wiejską na mięsie z zielenią,(9), banan

naleśniki razowo-pszenne z ziarnem słonecznika(1,3,7) dżem 100% bez dodatku cukru, mandarynka, sok jabłko-truskawka

Wtorek
15.02.2022
Środa
16.02.2022
Czwartek
17.02.2022
Piątek
18.02.2022

INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Europy  (ws.  przekazywania konsumentom informacji na temat żywności - ze szczególnym uwzględnieniem alergenów) przy daniach w jadłospisie będzie można znaleźć nazwę alergenu, jaki to danie zawiera, zgodnie z wykazem:

 

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (archaidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia  i produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.