herbata Rooibos, bułka graham, zwykła z masłem (1,7), twarożek(7) z szczypiorkiem/rzodkiewką, marchewka
krupnik z kaszą wiejską na mięsie z zielenią,(9), banan
naleśniki razowo-pszenne z ziarnem słonecznika(1,3,7) dżem 100% bez dodatku cukru, mandarynka, sok jabłko-truskawka
INFORMACJE O ALERGENACH
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Europy (ws. przekazywania konsumentom informacji na temat żywności - ze szczególnym uwzględnieniem alergenów) przy daniach w jadłospisie będzie można znaleźć nazwę alergenu, jaki to danie zawiera, zgodnie z wykazem:
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.