RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
14.11.2016

herbata miętowa, płatki kukurydziane (eko,bez soli i cukru) na mleku, chleb razowy, zwykły z masłem jajko na twardo (1,3,7) szczypior, rzodkiewka

kawa Inka z mlekiem, bułka z masłem, kiełbasa krakowska (1,7), sałata, pomidor, ogórek kwaszony

krupnik z ziemniakami na mięsie z ziel., makaron pełnoziarnisty z jabłkiem prażonym, serem półtłustym (1,7,9), rodzynką, marchewka do chrupania sok jabłko-wiśnia

Wtorek
15.11.2016

herbata z aronii, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka borowiaka, ser żółty (1,7), sałata, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka // szwedzki stół

mleko, kasza jaglana (gotowana na wodzie), zapiekana z gruszką, jabłkiem i daktylami (7), pałeczka kukurydziana

zupa wielowarzywna zabielana śmietaną z ziel., polędwiczka wieprzowa duszona, ziemniaki (1,7,9), kalafior gotowany, ogórek kwaszony w kawałku, sok jabłko-rabarbar

Środa
16.11.2016

herbata malinowa, płatki orkiszowe z żurawiną na mleku, bułka orkiszowa zwykła z masłem, powidła śliwkowe (1,7), jabłko

kakao, kanapka z masłem (7), szynka z fileta kurczaka, sałata, kiełki rzodkiewki, marchewka

zupa z soczewicą czerwoną na mięsie z ziel., placki ziemniaczane z cukinią i słonecznikiem, jogurt naturalny (1,3,7,9), mandarynka, sok jabłko-truskawka

Czwartek
17.11.2016

herbata Rooibos, chleb razowy zwykły z masłem, sery kanapkowe, jajko gotowane (1,3,7), papryka czerwona, ogórek kwasz., szczypior, jabłko // szwedzki bufet

herbata z pokrzywy, budyń waniliowy na mleku z jagodą czarną (1,7), babcianka owsiana

zupa brokułowa zabielana śmietaną z ziel., pulpety z udźca indyka w sosie pomidorowym (1,3,7,9), ryż brązowy, sałatka pekińska z kukurydzą marchewką, jabłkiem i jogurtem, sok pomarańczowy 100%

Piątek
18.11.2016

herbata z dzikiej róży, chleb rozmaitości zwykły z masłem, twarożek biały (1,7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, jabłko

jogurt naturalny z truskawkami do picia, wafle ryżowe bez dodatku soli (eko), kanapka z masłem (1,7)

barszcz czerwony zabiel., śmietaną z ziel., filet halibuta zapiekany (piekarnik) (1,4,7,9), ziemniaki, sałata z pomidorem, cebulką czerwoną w sosie winegret, sok jabłko-gruszka

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z <a href="http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:304:0018:0063:PL:PDF" target="_blank">ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.</a>