RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
17.09.2018

herbata rooibos, zupa mleczna z kaszą jaglaną i rodzynką, bułka orkiszowa, zwykła z masłem, twarożek (1,7) ze szczypiorkiem, marchewka

kawa Inka z mlekiem, kanapka z masłem, jajko na twardo (1,3,7), rzodkiewka, ogórek zielony

krupnik na mięsie z zieleniną, placki ziemniaczane z płatkami owsianymi (bez mąki) jogurt naturalny (1,3,7,9) jabłko, sok pomarańczowy

Wtorek
18.09.2018

herbata z cytryną, chleb ziarnix, zwykły z masłem szynka gotowana, ser żółty (1,7), sałata, papryka kolorowa, ogórek małosolny, rzodkiewki // szwedzki stół

herbata z pokrzywy, ryż na mleku z jabłkiem prażonym (7)

zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z zieleniną, filet indyka duszony, ziemniaki, bukiet warzyw gotowany, mizeria z jogurtem naturalnym, (1,7,9), sok marchewkowo-owocowy

Środa
19.09.2018

herbata z owoców leśnych, płatki kukurydziane na mleku, chleb żytni, zwykły z masłem (1,7), miód naturalny, jabłko

kakao na mleku, bułka z masłem (1,7), banan/gruszka

zupa wielowarzywna, zabielana śmietaną z zielenią, gulasz z łopatki wieprzowej, kasza gryczana (1,7,9) buraczki tarte na ciepło, sok jabłko-malina

Czwartek
20.09.2018

herbata z żurawiny, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta kurczaka, jajko gotowane (1,3,7), papryka, rzodkiewki, ogórek zielony, jabłko // szwedzki stół

herbata miętowa, budyń waniliowy na mleku (1,7-wyrób własny) z truskawkami

zupa pomidorowa z ryżem brązowym zabielana śmietaną z zielenią, łosoś norweski z masłem, ziemniaki (1,4,7,9) surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i zieleniną, sok jabłko- gruszka

Piątek
21.09.2018

herbata owocowa, chleb pur, zwykły z masłem, pasta z cieciorki i sezamu prażonego (1,7,11), ogórek zielony, jabłko

mleko, placek ze śliwkami (1,3,7) wypiek własny

zupa ziemniaczana na mięsie z zieleniną, sos szpinakowo-serowy, makaron kolorowy (1,7,9), marchewka tarta, sok jabłko-burak

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.