RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
18.02.2019

herbata Rooibos, płatki orkiszowe z suszoną morelą na mleku, bułka razowa, zwykła z masłem, sery Tartare (1,7), jabłko

kakao, kanapka z masłem (1,7), szynka z fileta indyka, sałata lodowa, ogórek kwaszony, pomidor

zupa minestrone na mięsie z zieleniną, naleśniki razowo-pszenne (1,3,7,9), dżem owocowy 100% bez dodatku cukru, mandarynka, sok marchewkowo-owocowy

Wtorek
19.02.2019

herbata z żurawiny, chleb żytni, zwykły z masłem szynka wiejska, sery (1,7) kanapkowe, pomidor ,sałata, marchew, ogórek zielony

herbata z pokrzywy, kaszka manna na mleku (1,7) z owocami

zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną z zieleniną, polędwiczka wieprzowa ziemniaki, fasolka żółta z masłem(1,7,9), ogórek kwaszony, sok pomarańczowy

Środa
20.02.2019

herbata z cytryną, musli wielozbożowe na mleku, bułka ziarnista, zwykła z masłem, miód naturalny (1,7) mandarynka

mleko, kawiorek z masłem (1,7) jabłko pieczone nadziewane płatkami owsianym, rodzynką

zupa porowa zabielana śmietaną z zieleniną, makaron zapiekany z warzywami, kiełbaską, serem żółtym(1,7,9), sałatka pekińska sok marchewkowo-owocowy

Czwartek
21.02.2019

herbata miętowa, chleb żytni, zwykły z masłem kiełbasa dębowa, jajko(1,3,7) gotowane, sałata lodowa, papryka, ogórek, jabłko

jogurt naturalny z truskawkami i malinami do picia kawiorek z masłem (1,7)

zupa ziemniaczana zabielana śmietaną z zieleniną, filet drobiowy w sosie białym, ryż brązowy, (1,7,9), bukiet warzyw gotowanych, marchewka tarta sok pomarańczowy

Piątek
22.02.2019

herbata Rooibos, chleb żytni, zwykły z masłem, twarożek biały (1,7) z rzodkiewką i szczypiorkiem jabłko

mleko(7), kasza jaglana (na wodzie) zapiekana z owocami słodzona miodem, chrupki kukurydziane

zupa wielowarzywna zabielana śmietaną z zielenią, klopsiki rybne z dorsza (1,3,4,7,9), ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem, sok jabłko-wiśnia

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.