RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
18.03.2019

herbata malinowa, musli na mleku, bułka razowa, zwykła z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewką i jogurtem naturalnym (1,3,7)

kawa Inka na mleku, kanapka z masłem (1,7), szynka z fileta indyka, sałata, pomidor, jabłko

zupa grochowa z ziemniakami na mięsie z ziel., kluski leniwe z masłem, mus truskawkowy (1,3,7,9), sok pomarańczowy

Wtorek
19.03.2019

herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem, wędliny, ser żółty (1,7), ogórek kwaszony, papryka kolorowa, sałata lodowa, jabłko // szwedzki stół

herbata miętowa, budyń śmietankowy z jagodami (wyrób własny) (1,7)

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, śmietaną z ziel., bitka fileta z indyka, ziemniaki (1,7,9) surówka z kapusty białej z marchewką, kukurydza i ziel., sok jabłkowy

Środa
20.03.2019

herbata Rooibos, płatki żytnie z daktylami na mleku, pieczywo mieszane z masłem (1,7), dżem 100 % bez dodatku cukru (1,7), jabłko

koktajl bananowy na mleku, kawiorek z masłem(1,7) kiełki mieszane, marchewka do chrupania (1,7)

zupa ziemniaczana zabielana z zieleniną, kolorowy kociołek (filet kurczaka, groszek, dynia, papryka, marchew), ryż brązowy (1,7,9), ogórek kwaszony, sok owocowy

Czwartek
21.03.2019

herbata z cytryną, chleb ziarnix, zwykły z masłem, szynka gotowana, sery (1,7) kanapkowe, pomidor, ogórek // szwedzki stół

-wycieczka-
bułka mleczna z masłem (1,7)

kluski śląskie (1,3,9) okraszone boczkiem świeżym z cebulką, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką, sok jabłkowy

Piątek
22.03.2019

herbata z żurawiny, chleb ziarnix, zwykły z masłem, twarożek ze szczypiorkiem(1,7) miód naturalny, jabłko

herbata z pokrzywy, kaszka manna na mleku (1,7) z owocami

zupa solferino zabielana z zieleniną, fileta sandacza panierowany (1,3,4,7,9), ziemniaki, sałatka ogórkowa z kukurydzą i cebulką, sok pomarańczowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.