herbata z cytryną, płatki żytnie z rodzynką na mleku, bułka alpejska, zwykła z masłem, ser żółty (1,7), pomidor, miód naturalny
kakao, kanapka z masłem (1,7), kiełbasa dębowa ,sałata, ogórek zielony, sałata, kalarepa
kapuśniak z kapusty kwaszonej na mięsie z zielenią, racuchy (1,3,7,9) drożdżowe razowo-pszenne, truskawki z jogurtem naturalnym, sok pomarańczowy
herbata z owoców leśnych, chleb z ziarnami, zwykły z masłem, szynka drobiowa, jajko gotowane (1,3,7), sałata, ogórek małosolny, rzodkiewka, papryka kolorowa
herbata z pokrzywy, kasza manna na mleku(1,7) z malinami
zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z zieleniną, schab duszony z cebulką (bitka), ziemniaki, warzywa na parze, mizeria z jogurtem naturalnym (1,7,9), sok jabłko-wiśnia
herbata z dzikiej róży, płatki orkiszowe z żurawiną na mleku, chleb żytni, zwykły z masłem, serek Tartare (1,7), rzodkiewka/ogórek zielony
mleko, bułka z masłem, sałatka z owoców sezonowych(1,7)
rosół z makaronem i zieleniną, kurczak gotowany w sosie białym, ryż naturalny (1,7,9), marchewka młoda tarta, ogórek małosolny, sok jabłko rabarbar
herbata Rooibos, chleb razowy, zwykły z masłem(1,7) parowka 93% mięsa na ciepło, ketchup łagodny, kalarepa/młoda marchewka
herbata miętowa, budyń waniliowy na mleku (1,7) z malinami
zupa pomidorowa z kaszą jaglaną zabielana śmietaną z zieleniną, filet halibuta zapiekany, ziemniaki (1,4,7,9) surówka z młodej kapusty z marchewką i zieleniną,sok jabłkowy
herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, pasta z cieciorki i prażonego sezamu (1,7,11), pomidor malinowy,
kawa Inka z mlekiem, kawiorek z masłem, jajko z rzodkiewką i szczypiorkiem (1,3,7), młoda marchewka
krupnik z kaszą jęczmienną na mięsie z zieleniną, kluski leniwe z masłem (1,3,7,9), truskawki, sok pomarańczowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.