herbata Rooibos, owsianka na mleku z daktylami, bułka z masłem, ser Almette (1,7), rzodkiewka, ogórek
herbata z dzikiej róży, kanapka z masłem (1,7), szynka z fileta indyka, sałata, pomidor
zupa minestrone na mięsie z zieleniną, racuchy drożdżowe, sos jogurtowo- truskawkowy (1,3,7,9), sok marchewkowo-owocowy
herbata z żurawiny, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, sos jogurtowo-(1,3,7) szczypiorowy ,rzodkiewka
herbata miętowa, kaszka manna na mleku (1,7) z owocami
barszcz ukraiński zabielany z zieleniną, zraz mielony, ziemniaki(1,3,7,9) bukiet warzyw gotowany, ogórek kwaszony, sok pomarańczowy
herbata z cytryną, płatki kukurydziane na mleku, bułka z masłem(1,7) powidła śliwkowe, marchew
herbata z żurawiny placek ze śliwkami (1,3,7-własny wypiek)
zupa kalafiorowa zabielana z zieleniną, gulasz wieprzowy, kasza wiejska(1,7.9) surówka z kapusty białej z dodatkami, sok jabłkowy
herbata Rooibos, pieczywo mieszane z masłem(1,7) szynka gotowana, sałata, pomidor
herbata z pokrzywy, galaretka z borówką i maliną, bitą śmietaną(,7)
rosół z makaronem i zielenią, kurczak w sosie białym, ryż na sypko(1,7 9)marchewka z groszkiem, sok pomarańczowy
herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem(1,7) pasta ze słonecznika i pomidorów suszonych, ogórek zielony
herbata ziołowa, kawiorek z masłem (1,7), pucharek owoców sezonowych
zupa brokułowa ze śmietaną z zieleniną, mintaj panierowany, ziemniaki(1,3,4,7,9)surówka z kapusty kwaszonej z dodatkami., sok wieloowocowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.