RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
21.01.2019

herbata z cytryną, płatki kukurydziane namleku, bułka z masłem, (1,7) dżem bez dodatku cukru 100%, jabłko

kawa Inka na mleku, kanapka z masłem (1,7) kiełbasa dębowa, ogórek kwaszony, mandarynka

zupa ziemniaczana na mięsie z zielenią, sos szpinakowo-serowy, makaron kokardki (1,7,9), pestki słonecznika prażone, marchewka tarta, sok jabłko- gruszka

Wtorek
22.01.2019

herbata Rooibos, pieczywo mieszane z masłem(1,7) i wędliną szynkową, sałata lodowa, pomidor, jabłko

herbata koperkowa, budyń waniliowy na mleku z truskawkami (1,7-wyrób własny)

zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną z zieleniną, pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki (1,3,7,9), marchewka z groszkiem gotowana, ogórek kwaszony, sok jabłkowy

Środa
23.01.2019

herbata z cytryną, płatki owsiane z daktylami na mleku, bułka z masłem, serki Tartare (1,7), jabłko

koktajl bananowy na mleku, chałka drożdżowa z masłem (1,7), płatki lniane,

zupa wielowarzywna, zabielana śmietaną z zieleniną, gulasz wieprzowy, kasza wiejska, ziemniaki (1,7,9), buraczki tarte na ciepło, sok pomarańczowy

Czwartek
24.01.2019

herbata z dzikiej róży, pieczywo mieszane z masłem(1,7) szynka wiejska, sałata, papryka/ogórek, jabłko

mleko, galaretka z malinami, kleks bitej śmietany (7), wafel ryżowy

zupa ogórkowa zabielana śmietaną z zieleniną, udko z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki(1,7,9) surówka z kapusty czerwonej z zieleniną, sok marchewkowo-owocowy

Piątek
25.01.2019

herbata Rooibos, pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z twarożkiem(1,4,7) i szczypiorkiem, jabłko

herbata miętowa, ryż na mleku z malinami(,7)

zupa fasolowa na mięsie z zieleniną, kotlety jajeczne z koperkiem, ziemniaki (1,3,7,9), sałatka pekińska z marchewką, jabłkiem i zieleniną, sok pomarańczowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.