RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
25.01.2016

herbata owocowa, owsianka królewska na mleku, pieczywo mieszane, masło (1,7), konfitura morelowa 100%

mleko, kanapka żytnia z masłem (1,7), kiełbasa krakowska, sałata, jabłko

krupnik na mięsie z ziel., twarożek (gzik) ze szczypiorkiem (1,7,9), ziemniaki, rzodkiewki, mandarynka, sok jabłko-burak tłoczony

Wtorek
26.01.2016

herbata Bomba witaminowa, pieczywo mieszane z masłem (1,7), szynka wiejska, ogórek kwasz., jabłko

herbata z pokrzywy, budyń waniliowy na mleku z truskawkami, babcianka orkiszowa (1,7)

zupa pomidorowa z ryżem

zabielana śmietaną z ziel. (1,7,9), filet indyka w warzywach, ziemniaki, surówka z  marchewki, sok owocowo-warzywny tłoczony

Środa
27.01.2016

herbata z aronii, jaglanka z miodem na mleku, bułka z masłem (1,7), pomidor malinowy, kiełki rzodkiewki, gruszka

herbata malinowa, chleb razowy z masłem, pasta twarogowo-bananowa (1,7), marchewka

zupa jarzynowa zabiel. śmietaną z ziel., gulasz wieprzowy, kasza wiejska na sypko (1,7,9), sałatka z kapusty czerwonej z dodatkami, sok jabłkowy tłoczony

Czwartek
28.01.2016

kakao, pieczywo mieszane z masłem (1,7), szynka z fileta kurczaka, sałata, papryka czerwona, gruszka

herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku z jagodami, otrębusie bez dodatku cukru (1,7)

zupa Solferino zabielana śmietaną z ziel., jajko sadzone (3,7,9), ziemniaki, bukiet jarzyn gotowany, ogórek kwaszony, sok jabłkowy tłoczony

Piątek
29.01.2016

kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7), ogórek kwaszony, pomidor mandarynka

mleko, kisiel z owocem i serkiem waniliowym, pałka kukurydziana (1,7)

zupa kalafiorowa zabiel., śmietaną z ziel., dorsz (4,7,9) zapiekany w ziołach, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i ziel, sok owocowy

herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.