herbata z cytryną, owsianka na mleku z jagodą goji, bułka ziarnista, zwykła z masłem, twarożek ze szczypiorkiem (1,7). marchew
kakao na mleku, kawiorek z masłem, kiełbasa dębowa (1,7), sałata lodowa, ogórek kwaszony, jabłko
krupnik na mięsie z zieleniną, naleśniki razowo -pszenne (1,3,7,9), dżem truskawkowy 100% bez dodatku cukru, mandarynka, sok jabłko-gruszka
herbata malinowa, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta indyka, sery kanapkowe (1,7), ogórek zielony, pomidor koktajlowy // szwedzki stół
herbata z pokrzywy, sałatka owocowa z jogurtem naturalnym (7)(gruszka, winogrono, melon), wafle ryżowe
rosolnik z kaszką manną na kurczaku zagrodowym zieleniną, kluski śląskie (1,3,9)z boczkiem świeżym, surówka z kapusty kwaszonej, sok jabłko-burak
herbata z owoców leśnych, musli wielozbożowe na mleku, bułka razowa, zwykła z masłem, ser żółty, (1,7), papryka kolorowa
mleko (7), kasza jaglana(na wodzie), zapiekana z jabłkami, daktylami dosłodzona miodem naturalnym
zupa fasolowa na mięsie z zieleniną, kotlety jajeczne z koperkiem, ziemniaki, szpinak z masłem (1,3,7,9), marchewka tarta, sok jabłko- truskawka
herbata Rooibos, chleb zwykły, razowy z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szynka wiejska, kiełbaska biała, ogórek zielony, sałata lodowa
kawa Inka na mleku, babka muślinowa(1,3,7), jabłko
żurek z kiełbaską,śmietaną i zieleniną, filety drobiowe w sosie białym, ryż na sypko (1,7,9), bukiet warzyw gotowanych, ogórek kwaszony, sok jabłko-marchew
herbata miętowa, chleb razowy, zwykły z masłem, serek Almette, pomidor (1,7), miód naturalny, marchewka do chrupania
koktajl bananowy na mleku(1,7), kanapka z masłem, szczypiorek, płatki lniane
zupa wielowarzywna z ziemniakami zabielana śmietaną z zieleniną, tuńczyk z warzywami, makaron pełnoziarnisty (1,4,7,9), jabłko, sok pomarańczowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.