RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
26.09.2016

herbata Rooibos, płatki żytnie z morelą suszoną na mleku, bułka zwykła, razowa z masłem, serki kanapkowe (1,7), pomidor

kakao, kawiorek z masłem, jajko na twardo (1,3,7), szczypior, rzodkiewka, marchewka do chrupania

kapuśniak na mięsie z ziel., jabłko w cieście naleśnikowym ( mąka razowo-pszenna, otręby orkiszowe (1,3,7,9), winogrono, sok pomarańczowy

Wtorek
27.09.2016

herbata z aronii, chleb żytni, zwykły z masłem, wędliny, kulki twarogowe (1,7) w szczypiorku, sałata, ogórek kwaszony, rzodkiewka

bawarka na mleku (7), kasza jaglana zapiekana z owocami, daktylami (gotowana na wodzie)

krem dyniowy z grzankami zabielany śmietaną z ziel., pieczeń z łopatki wieprzowej, ziemniaki (1,7,9), buraczki tarte z cebulką, sok jabłkowy

Środa
28.09.2016

herbata koperkowa, owsianka orkiszowa z żurawiną na mleku, bułka alpejska, zwykła z masłem, ser żółty (1,7), sałata, śliwka

koktajl owocowy (maślanka z bananem), rogalik z masłem posypany płatkami lnianymi (1,7)

rosół z makaronem i ziel., kurczak w sosie potrawkowym, ryż na sypko (1,7,9), marchewka z groszkiem gotowana, nektarynka, sok pomarańczowy

Czwartek
29.09.2016

kawa Inka na mleku, chleb żytni, zwykły masłem, kabanos, jajko na twardo (1,3,7), papryka kolorowa, ogórek zielony, pomidor, jabłko

mleko, maliny w galaretce owocowej, kleks jogurtu naturalnego (7), wafle ryżowe

zupa ogórkowa z kaszą wiejską zabiel. śmietaną z ziel., pulpety z indyka w sosie pomidorowym, ziemniaki (1,7,9), sałatka pekińska z marchewką, kukurydzą i ziel., sok jabłkowy

Piątek
30.09.2016

kakao, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, twarożku, jogurtu naturalnego (1,7), szczypior, marchewka

herbata z owoców leśnych, kaszka manna (1,7) na mleku z jabłkiem tartym

zupa jarzynowa z płatkami quinoa na mięsie z ziel., makaron razowy z tuńczykiem (1,4,7,9), pomidorami, ogórek zielony w kawałku, sok jabłko-malina

herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków, sok pomarańczowy bez dodatku cukru

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rozmiar czcionki
Kontrast