RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
27.05.2019

herbata miętowa, musli z owocami na mleku, chleb graham, zwykły z masłem, pasta jajeczna z jogurtem, szczypior/rzodkiewka(1,3,7)

herbata z cytryną, bułka z masłem (1,7), szynka wiejska, sałata, pomidor/ogórek zielony, jabłko

zupa ziemniaczana na mięsie z zieleniną, naleśniki z ziarnem słonecznika, dżem 100% bez dodatku cukru (1,3,7,9) banan, sok pomarańczowy

Wtorek
28.05.2019

herbata Rooibos, chleb graham ,zwykły z masłem, szynka drobiowa, kulki twarogowe w szczypiorku (1,7) sałata, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka // szwedzki stół

herbata koperkowa, ryż na mleku (7) z truskawkami

zupa pomidorowa z makaronem, zabielana z zielenią, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki (1,7,9), sałatka z buraczków, jabłkiem i cebulki, sok jabłko-gruszka

Środa
29.05.2019

herbata z pokrzywy, płatki orkiszowe z żurawiną na mleku, bułka alpejska, zwykła z masłem, miód naturalny(1,7), jabłko

herbata z dzikiej róży, serek waniliowy Danio, kiwi, wafle ryżowe (7)

krem brokułowy z grzankami zabielany z zieleniną, gulasz z udźca indyka, kasza wiejska (1,7,9), surówka z kapusty młodej z zieleniną, sok jabłko-truskawka

Czwartek
30.05.2019

herbata malinowa, chleb żytni, zwykły z masłem, kabanos, ser żółty(1,7)sałata, ogórek małosolny/ rzodkiewka/ pomidor // szwedzki stół

wycieczka- bułka z masłem (1,7), kiełbaska (ognisko), woda niegazowana

kotlet drobiowy, ziemniaki (1,3,7,9), marchewka junior gotowana, mizeria ogórkowa z jogurtem naturalnym, sok jabłko-wiśnia

Piątek
31.05.2019

herbata z cytryną, chleb żytni, zwykły z masłem, pasta z makreli wędzonej z zieleniną, (1,4,7) ogórek zielony, kalarepa

kakao, kanapka z masłem, jajko gotowane(1,3,7), szczypior, rzodkiewka, jabłko

zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z zieleniną, makaron pełne ziarno z serem białym (1,7,9) i truskawkami, sok pomarańczowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.