RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
26.12.2016
Wtorek
27.12.2016

herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, serek Almette (1,7), marchewka do chrupania, mandarynka

kawa zbożowa na mleku, kanapka z masłem (1,7), kiełbasa krakowska, ogórek kwaszony

zupa jarzynowa zabielana śmietaną z zieleniną, makaron z białym serem (1,7,9), jabłkami, rodzynką podany na ciepło, sok pomarańczowy

Środa
28.12.2016

herbata z żurawiny, pieczywo mieszane z masłem(1,7) polędwica sopocka, sałata lodowa, pomidor, jabłko,

kakao, kawiorek z masłem (1,7) banan z posypką płatków orkiszowych (eko) i jogurtem naturalnym

zupa koperkowa z ryżem na mięsie drobiowym( 9), jajko sadzone (3,7), ziemniaki, marchewka z groszkiem, sok jabłko-truskawka

Czwartek
29.12.2016

herbata z aronii, owsianka na mleku z daktylami, pieczywo mieszane z masłem, twarożek (1,7), szczypior, rzodkiewka

herbata z dzikiej róży, budyń na mleku (1,7) z malinami, babcianka

zupa z fasolką szparagową, zabielana śmietaną z zieleniną, pieczeń wieprzowa (1,7,9), kasza gryczana, ogórek kwaszony,sok jabłko-malina

Piątek
30.12.2016

herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7), ogórek kwaszony, papryka, jabłko

herbata miętowa, kaszka kukurydziana, na mleku (1,7) z jagodą czarną

zupa pomidorowa zabielana śmietaną z zieleniną, placki ziemniaczane, jogurt naturalny (1,7,9), mandarynka, sok jabłkowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rozmiar czcionki
Kontrast