RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
28.05.2018

herbata z cytryną, płatki żytnio-orkiszowe z rodzynką na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta (jajko, jogurt naturalny, szczypior (1,3,7), rzodkiewka

kakao, bułka z masłem (1,7), kiełbasa dębowa, sałata, ogórek małosolny, jabłko

zupa z soczewicą czerwoną na mięsie z zieleniną, makaron pełnoziarnisty z serem białym i truskawkami (1,7,9), sok marchewkowo-jabłkowy

Wtorek
29.05.2018

herbata z żurawiny, chleb ziarnix, zwykły z masłem, szynka z fileta kurczaka, ser żółty (1,7), sałata, papryka czerwona, rzodkiewka, pomidor // szwedzki stół

herbata miętowa, ryż na mleku (7) z jabłkiem prażonym

krem brokułowy z grzankami, zabielany śmietaną z zieleniną, zraz mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, mizeria z jogurtem naturalnym (1,3,7,9), sok jabłko-pomarańcza

Środa
30.05.2018

herbata malinowa, zupa mleczna z kaszą jaglaną i rodzynkami, bułka razowa, zwykła z masłem, ser Almette, pomidor, ogórek zielony

mleko, rogalik z masłem (1,7), dżem 100% bez dodatku cukru, jabłko

zupa ziemniaczana zabielana śmietaną z zieleniną, gulasz wieprzowy, kasza wiejska (1,7,9), buraczki tarte na ciepło, sok jabłko- gruszka

Czwartek
31.05.2018

wolne

wolne

wolne

Piątek
01.06.2018

herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7), ogórek małosolny, jabłko

herbata z cytryną, budyń na mleku z malinami (1,7)

zupa jarzynowa zabielana śmietaną z zieleniną, jajko sadzone, ziemniaki (1,3,7), marchew z groszkiem, sok jabłkowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.