herbata malinowa, płatki kukurydziane na mleku, bułka z masłem (1,7), miód naturalny, marchewka
karob na mleku, kanapka z masłem (1,7), szynka wiejska, sałata, ogórek małosolny
zupa ogórkowa z ziel, tuńczyk z warzywami (pomidory papryka, cebula czosnek, zioła), makaron gryczany (1,4,7,9), jabłko, sok owocowy
herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, twarożek (1,7) z rzodkiewką i szczypiorem, jabłko
herbata miętowa, ryż na mleku (7) z jagodami
zupa wielowarzywna zabielana śmietaną z ziel., zraz mielony, ziemniaki, mizeria z jogurtem nat. (1,3,7,9), sok wieloowocowy
h. owocowa, owsianka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta słonecznikowa z pomidorami (1,7), jabłko
jogurt naturalny z truskawkami, kanapka z masłem (1,7) i szczypiorkiem
zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z ziel., gulasz wieprzowy, kasza wiejska (1,7,9), sałatka z kapusty czerwonej, sok owocowy
herbata z żurawiny, pieczywo mieszane z masłem (1,7), szynka drobiowa, sałata, papryka/rzodkiewka, jabłko
herbata koperkowa, budyń waniliowy (1,7)(własny wyrób) z malinami
krem z groszku zielonego z grzankami z ziel, jajko sadzone, ziemniaki (1,3,7,9), marchewka mini gotowana, ogórek, sok jabłkowy
herbata malinowa, chleb orkiszowy, zwykły z masłem, pasztet pieczony (1,7,), ogórek małosolny, jabłko
kawa Inka z mlekiem, kanapka z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szczypior, rzodkiewka
kapuśniak na mięsie z ziel., makaron razowy z serem białym, jogurt naturalny, maliny (1,7,9), sok pomarańczowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.