RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
28.03.2016

Poniedziałek Wielkanocny

Poniedziałek Wielkanocny

Poniedziałek Wielkanocny

Wtorek
29.03.2016

herbata malinowa, płatki żytnie na mleku z jagodą gojii, bułka graham, zwykła, masło sezamowe (1,7,11), jabłko

koktajl mleczno - truskawkowy do picia (wyrób własny), kanapka żytnia z masłem (1,7)

zupa ziemniaczana na mięsie z zieleniną, naleśniki ze słonecznikiem nadziewane białym serem (1,3,7,9) z rodzynką, dżem owocowy 100%, mandarynka, sok jabłko-burak

Środa
30.03.2016

herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, wędliny, ser żółty (1,7), ogórek kwaszony, rzodkiewki, sałata, marchewka

kawa Inka na mleku (7), kasza jaglana(na wodzie), zapiekana z bananem, jabłkiem i daktylami, ciastka amarantuski

zupa wielowarzywna na mięsie z zieleniną, kotleciki jajeczne z koperkiem, ziemniaki, szpinak z masłem (1,3,7,9), marchewka tarta, sok jabłko-truskawka

Czwartek
31.03.2016

herbata bomba witaminowa, bułka alpejska, zwykła z masłem, schab domowy, serki Almette (1,7), ogórek zielony, pomidor malinowy, jabłko

mleko, jagody i maliny w galaretce owocowej, kleks bitej śmietany (7), babcianki orkiszowe

krem dyniowy z imbirem, ryżem zabielany śmietaną z zieleniną, pulpety z udźca indyka w sosie pomidorowym (1,3,7,9), ziemniaki, sałatka pekińska z marchewką i koperkiem, sok pomarańczowy

Piątek
01.04.2016

herbata z owoców leśnych, chleb razowy, zwykły z masłem, twarożek (1,7) ze szczypiorkiem, kiełki rzodkiewki, gruszka

herbata miętowa, jabłko zapiekane z płatkami owsianymi i konfiturą morelową, kawiorek z masłem (1,7)

zupa z ciecierzycy na mięsie z zieleniną, tuńczyk z warzywami (pomidor, groszek, papryka, marchewka, cebula, czosnek), makaron gryczany, mandarynka (1,7,9), sok karotka

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.