RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
31.10.2016

herbata z aronii, owsianka z daktylami na mleku, kanapka z masłem, twarożek biały (1,7), ogórek zielony

mleko, kisiel z jabłkiem tartym, pałeczka kukurydziana

zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z ziel., placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym, surówka z marchewki, sok pomarańczowy

Wtorek
01.11.2016

Zapraszamy w środę :)

Środa
02.11.2016

herbata miętowa, musli Kolumba z mlekiem, bułka razowa, zwykła z masłem serek kozi, rzodkiewka, jabłko/marchew

herbata z dzikiej róży, budyń waniliowy z truskawkami, babcianka orkiszowa

krupnik na mięsie z ziel., kotlety jajeczne z koperkiem, ziemniaki, bukiet warzyw gotowany, ogórek kwaszony w kawałku, sok jabłko-burak

Czwartek
03.11.2016

herbata krasnoludek, chleb żytni, zwykły z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty (1,3,7), ogórek zielony, papryka, rzodkiewka

herbata owocowa, chałka drożdżowa z masłem, dżem 100% (1,7), jabłko

zupa porowa zabielana śmietaną z ziel., pieczeń wieprzowa (1,7,9), ziemniaki, sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem, cebulką i ziel., sok jabłko-gruszka

Piątek
04.11.2016

herbata bomba witaminowa, chleb razowy, zwykły z masłem, pasta (słonecznik, suszone pomidory, szczypior, cytryna), marchewka

kawa Inka na mleku kanapka z masłem, pasztet z mięsem drobiowym, ogórek kwasz., jabłko

zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie z ziel., makaron gryczany z tuńczykiem i warzywami (1,7,9), gruszka, sok jabłko-burak

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.