RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
06.03.2017

herbata miętowa, płatki (EKO) gryczane na mleku, bułka razowa, zwykła z masłem, konfitura wiśniowa bez dodatku cukru (1,7), jabłko

kakao na mleku, kanapka z masłem (1,7), szynka wiejska, sałata, pomidor, gruszka

zupa solferino zabielana śmietaną z zieleniną, placki ziemniaczane z otrębami, jogurt naturalny (1,3,7,9), marchewka tarta z pomarańczą, sok jabłko-malina

Wtorek
07.03.2017

herbata Rooibos, chleb żytni, zwykły z masłem, wędliny, jajko gotowane (1,3,7), sałata, szczypior, rzodkiewka, ogórek kwaszony, marchewka // szwedzki stół

mleko (7), kasza jaglana (na wodzie) zapiekana z jabłkiem prażonym i rodzynką

krem brokułowy z grzankami zabielana śmietaną z zieleniną, polędwiczka wieprzowa (1,7,9), ziemniaki, surówka z kapusty białej z papryką, marchewką i zieleniną,sok jabłko-truskawka

Środa
08.03.2017

herbata krasnoludek, płatki orkiszowe z jagodą goji na mleku, bułka ziarnista zwykła z masłem, twaróg śmietankowy (1,7), szczypior, rzodkiewka, gruszka

herbata z pokrzywy, budyń na mleku (1,7) z jagodami, babcianka owsiana

zupa ziemniaczana zabielana śmietaną z zieleniną, indyk w sosie śmietankowym (1,7,9), ryż na sypko, marchewka z groszkiem, ogórek kwaszony, sok jabłko-gruszka

Czwartek
09.03.2017

herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem (1,7), szynka z fileta indyka, serki kanapkowe, papryka kolorowa, ogórek zielony

koktajl bananowy na mleku, kawiorek z masłem posypany płatkami lnianymi (1,7), jabłko

zupa wielowarzywna na mięsie z kaszą jęczmienną z zieleniną, makaron razowy z serem białym, truskawki z jogurtem naturalnym (1,7,9) sok jabłko-marchew

Piątek
10.03.2017

kawa Inka na mleku, chleb razowy, zwykły z masłem, jajecznica na maśle (1,3,7) ze szczypiorkiem, jabłko

herbata z pokrzywy, kaszka manna na mleku (7) z malinami

barszcz czerwony zabielany śmietaną z zieleniną, mintaj w panierce (4,7,9), ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki, jabłka i zieleniny, sok jabłkowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.