herbata z cytryną, chleb żytni, zwykły z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (1,7), marchewka
mleko(7), kasza jaglana (na wodzie) z jabłkiem prażonym, miodem i daktylami
zupa jagodowa z makaronem, pieczeń wieprzowa (1,7,9), ziemniaki, sałatka z buraczków z cebulką i jabłkiem, sok wieloowocowy
herbata z cytryną, owsianka na mleku, chałka z masłem (1,7) dżem truskawkowy 100%, jabłko
mleko, kawiorek z masłem (1,7), brzoskwinia
rosół z makaronem i ziel, kurczak w sosie koperkowym (1,7,9), ryż na sypko, marchewka tarta, sok wieloowocowy
herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem (1,7), parówka z szynki 97% mięsa, ketchup, jabłko
kawa Inka na mleku, kanapka z masłem (1,7), pomidor/ogórek, małosolny, rzodkiewka
krupnik na mięsie z ziel., racuchy drożdżowe (razowo-pszenne) z malinami i jogurtem naturalnym (1,3,7,9), sok pomarańczowy
kakao, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7), sałata, ogórek zielony, marchewka do chrupania
herbata z dzikiej róży, kisiel z borówką i maliną, kleks bitej śmietany (7)
zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną z ziel., bitka schabowa (1,7,9), ziemniaki, surówka z kapusty białej z marchewką, sok owocowy
herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z rzodkiewką i jogurtem naturalnym (1,3,7)
herbata z owoców leśnych, kaszka manna na mleku z malinami (1,7)
zupa fasolowa na mięsie z ziel., twarożek ze szczypiorkiem, ziemniaki (1,7,9), nektarynka, sok pomarańczowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.