RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
31.07.2017
Wtorek
01.08.2017

herbata z dzikiej róży, bułka z masłem (1,7), dżem truskawkowy, marchewka do chrupania

herbata miętowa, kasza manna na mleku (1,7) z owocami

zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z ziel., pieczeń wieprzowa, ziemniaki (1,7,9), surówka z kapusty białej z marchewką i ziel., sok jabłkowy

Środa
02.08.2017

herbata z żurawiny, musli wielozbożowe z mlekiem, chleb razowy zwykły z masłem, twarożek (1,7) ze szczypiorkiem, rzodkiewka

jogurt naturalny z truskawkami, kawiorek z masłem (1,7)

zupa wielowarzywna zabielana śmietaną z ziel., klopsiki w sosie pomidorowym (1,3,7,9) ryż brązowy, fasolka szparagowa z masłem, sok pomarańczowy

Czwartek
03.08.2017

herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem (1,7), szynka wiejska, sałata, pomidor, marchewka-słupki

mleko, kisiel z malinami i serkiem waniliowym (1,7), chrupki kukurydziane

barszcz czerwony z warzywami zabiel. śmietaną z ziel., filet z indyka duszony, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym (1,7,9), sok jabłkowy

Piątek
04.08.2017

herbata malinowa, chleb żytni, zwykły z masłem, ser żółty (1,7), ogórek zielony, papryka czerwona, sałata

kakao z mlekiem, kanapka z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szczypior, rzodkiewka, nektarynka

zupa grochowa na mięsie z ziel., dorsz z masłem (piec)(1,4,7,9), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i ziel., sok wieloowocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.