RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
03.02.2020

herbata z cytryną, owsianka na mleku, bułka z masłem, dżem 100% bez dodatku cukru (1,7), jabłko

kakao, kanapka z masłem, kiełbasa dębowa, ser żółty (1,7) ogórek kwaszony, pomidor

zupa ziemniaczana na mięsie z zieleniną, racuchy drożdżowe z cukrem pudrem, mandarynka (1,3,7,9), sok marchewkowy

Wtorek
04.02.2020

herbata Rooibos, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorem i jogurtem naturalnym (1,3,7)

herbata miętowa, budyń waniliowy na mleku (wyrób własny 1,7) malinami

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, pieczeń wieprzowa, ziemniaki, (1,7,9) warzywa gotowane, sok pomarańczowy

Środa
05.02.2020

herbata z cytryną, musli na mleku, bułka z masłem, serek biały śmietankowy (1,7) szczypiorek, jabłko

jogurt naturalny z truskawkami do picia kawiorek z masłem(1,7)

zupa kalafiorowa zabielana z zieleniną, filet drobiowy w sosie curry, ryż naturalny(1,7,9) ogórek kwaszony, sok owocowy

Czwartek
06.02.2020

herbata z dzikiej róży pieczywo mieszane z masłem (1,7) szynka gotowana, pomidor, papryka kolorowa

herbata Rooibos, serek Danio waniliowy (7) jabłko, chrupki kukurydziane

zupa z fasolki szparagowej zabielana z zieleniną, zraz mielony (1,3,7,9) ziemniaki, marchewka mini gotowana, sok owocowy

Piątek
07.02.2020

herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem, pasztet zapiekany (1,7), ogórek kwaszony

herbata miętowa kaszka manna na mleku (1,7) z owocami

zupa jarzynowa zabielana z zieleniną, mintaj panierowany, ziemniaki (1,3,4,7,9) surówka z kapusty kwaszonej, sok pomarańczowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.