RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
05.02.2018

herbata malinowa, płatki orkiszowe z żurawiną na mleku, bułka razowa, zwykła z masłem, ser (1,7) Almette, ogórek kwaszony

kawa Inka na mleku, kawiorek z masłem (1,7), marchewka tarta z jabłkiem

zupa brokułowa zabielana śmietaną z ziel., gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy (1,3,7,9), ziemniaki, banan, sok jabłko-malina

Wtorek
06.02.2018

herbata Rooibos, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta kurczaka, jajko gotowane (1,3,7), pomidor, sałata lodowa, papryka żółta // stół szwedzki

mleko (7), pucharek z owocami (mandarynka, jabłko banan, płatki lniane), wafle ryżowe

zupa fasolowa na mięsie z ziel. naleśniki ze słonecznikiem nadziewane serkiem białym, rodzynką, marchewka słupki (1,3,7,9), sok pomarańczowy

Środa
07.02.2018

herbata z owoców leśnych, musli na mleku, bułka zwykła orkiszowa z masłem, pasta (soczewica, cytryna, sezam prażony (1,7,11)), ogórek zielony

kakao, kanapka żytnia z masłem, twarożek (1,7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, jabłko

zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z ziel., gulasz wieprzowy sosie własnym, kasza wiejska (1,7,9), sałatka z buraczków, jabłka i cebulki, sok jabłkowy

Czwartek
08.02.2018

herbata z dzikiej róży, chleb razowy, zwykły z masłem (1,7), kiełbaska na ciepło (93% mięsa), ketchup łagodny, jabłko

mleko, placek drożdżowy z jagodami - wypiek własny (1,3,7)

zupa porowa z kaszą jaglaną zabiel, śmietaną z ziel., filet indyka duszony, ziemniaki (1,7,9), marchew gotowana, sałatka z ogórka kwaszonego z cebulką, sok jabłko-malina

Piątek
09.02.2018

herbata Rooibos, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7), sałata lodowa, pomidor, jabłko

herbata miętowa, ryż na mleku z malinami (7)

zupa szczawiowa z jajkiem zabielana śmietaną z ziel., dorsz w ziołach (piec), ziemniaki (1,4,7,9), sałatka pekińska, sok pomarańczowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.