RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
17.02.2020

herbata Rooibos, owsianka z daktylami na mleku, bułka orkiszowa, zwykła z masłem, ser (1,7) topiony, ogórek kwaszony

herbata miętowa, budyń waniliowy na mleku z jagodami (wyrób własny 1,7,)

krem dyniowy z grzankami zabielany z zieleniną, bitka schabowa, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem (1,7,9) sok marchewkowo-owocowy

Wtorek
18.02.2020

herbata z żurawiny, chleb żytni, zwykły z masłem, kabanos, sery kiri kanapkowe, (1,7) pomidor, ogórek kwaszony, papryka kolorowa // szwedzki stół

kawa Inka ,kanapka z masłem(1,7) ser żółty, sałata lodowa, marchewka

zupa z soczewicą czerwoną na mięsie z zieleniną, naleśniki razowo-pszenne z ziarnem słonecznika, dżem 100% bez dodatku cukru(1,3,7,9), jabłko ,sok owocowy

Środa
19.02.2020

herbata Rooibos, płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem (1,7) ser Turek kanapkowy, ogórek kwaszony,

mleko(7), kasza jaglana (na wodzie), zapiekana z owocami i bakaliami chrupki kukurydziane

barszcz ukraiński zabielany z zieleniną, makaron pełnoziarnisty z warzywami, kiełbaską, serem żółtym (1,7,9), sałatka pekińska, sok marchewkowo-owocowy

Czwartek
20.02.2020

herbata z dzikiej róży, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta kurczaka, jajko na twardo (1,3,7) pomidor, papryka kolorowa, sałata

kawa Inka na mleku, pączek z marmoladą (1,3,7), jabłko

zupa wielowarzywna zabielana z zieleniną, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki (1,7,9)sałatka ogórkowa z kukurydzą, cebulką i zieleniną, sok jabłko- gruszka

Piątek
21.02.2020

herbata z żurawiny, chleb żytni, zwykły z masłem, pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami (1,7) ogórek zielony

kakao, kawiorek z masłem (1,7) jabłko pieczone z płatkami owsianym, rodzynką

krem brokułowy z ryżem zabielany śmietaną z zieleniną, ryba z warzywami w sosie greckim, ziemniaki (1,4,7,9), sok pomarańczowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.