RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
19.06.2017

herbata Rooibos, płatki żytnie na mleku, bułka orkiszowa, zwykła z masłem, pasta (1,3,7) jajeczna z jogurtem naturalnym rzodkiewką, szczypiorkiem

mleko (7), kasza jaglana z bananem jabłkiem, żurawiną (gotowana na wodzie)

krupnik zabielany śmietaną z ziel., kluski razowo-pszenne z kiełbaską i cebulką (1,3,7,9), surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i ziel., sok jabłkowy

Wtorek
20.06.2017

herbata malinowa, chleb razowy, zwykły z masłem, wędliny, ser żółty (1,7), sałata, pomidor, ogórek małosolny, papryka kolorowa

herbata miętowa, budyń waniliowy na mleku (1,7) z truskawkami

zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z ziel., schab duszony w sosie własnym ziemniaki (1,7,9), sałatka wielowarzywna, sok jabłko-wiśnia

Środa
21.06.2017

herbata z cytryną, owsianka na mleku, chleb żytni, zwykły z masłem, pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów (1,7), jabłko

jogurt naturalny z truskawkami, rogalik z masłem posypany płatkami lnianymi (1,7)

rosół z makaronem i ziel., kurczak gotowany w sosie białym, ryż na sypko (1,7,9), młoda marchewka tarta, sok pomarańczowy

Czwartek
22.06.2017

herbata z owoców leśnych, chleb razowy, zwykły z masłem, szynka wiejska, serki kiri (1,7), ogórek małosol., papryka, pomidor malinowy

herbata z pokrzywy, kasza manna na mleku (1,7) z malinami/jagodą czarną

botwinka zabielana śmietaną z ziel., dorsz z masłem, ziemniaki (1,4,7,9), sałata z rzodkiewką i cebulką czerwoną w sosie winegret, sok multiwitamina

Piątek
23.06.2017

herbata z owoców leśnych, pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony(1,7), ogórek zielony, kalarepa

kawa Inka z mlekiem, kawiorek z masłem, jajko z rzodkiewką i szczypiorkiem (1,3,7)

zupa z cieciorką i soczewicą na mięsie z ziel., makaron kolorowy zapiekany z serem białym, jabłkiem żurawiną (1,7,9), sok pomarańczowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.