RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
19.11.2018

herbata z cytryną, płatki kukurydziane na mleku, bułka razowa, zwykła z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorem i jogurtem naturalnym(1,3,7), rzodkiewka

kawa Inka z mlekiem, kanapka z masłem(1,7), szynka z fileta indyka, sałata, pomidor, ogórek kwaszony, jabłko

zupa ziemniaczana na mięsie z zieleniną, naleśniki z otrębami mieszanymi, dżem truskawkowy 100% bez dodatku cukru (1,3,7,9), mandarynka, sok jabłko- truskawka

Wtorek
20.11.2018

herbata z dzikiej róży, chleb ziarnix, zwykły z masłem, polędwica sopocka, ser biały wędzony (1,7) sałata lodowa, pomidor malinowy, ogórek zielony, papryka żółta // szwedzki stół

herbata miętowa, ryż na mleku (7) z mixem owoców jagodowych

zupa z fasolką szparagową zabielana śmietaną z zieleniną, kotlet drobiowy, ziemniaki (1,3,7,9), kapusta czerwona gotowana, mizeria z jogurtem naturalnym ,sok jabłkowy

Środa
21.11.2018

herbata malinowa, płatki żytnie z żurawiną na mleku, chleb ziarnix, zwykły z masłem, ser żółty(1,7), pomidor malinowy, miód naturalny, jabłko

koktajl truskawkowo-bananowy na maślance naturalnej kawiorek z masłem(1,7) posypany lnem mielonym

rosół z makaronem i zieleniną kurczak w sosie białym, ryż naturalny(1,7,9), marchewka paryska gotowana, sałatka
porowa z jabłkiem, kukurydzą, papryką, jogurtem naturalnym, sok pomarańczowy

Czwartek
22.11.2018

herbata z cytryną, chleb graham, zwykły z masłem(1,7), parówka z szynki (93% mięsa, ketchup łagodny, marchewka /jabłko do chrupania

kakao, bułka z masłem (1,7) i szczypiorkiem, mandarynka

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną zabielana śmietaną z zieleniną, pieczeń wieprzowa w sosie własnym(1,7,9) ziemniaki, sałatka ogórkowa z cebulką, sok jabłkowo- miętowy

Piątek
23.11.2018

herbata z cytryną, chleb graham, zwykły z masłem, pasta z makreli wędzonej, serka białego i szczypiorku (1,4,7) ogórek zielony, jabłko

mleko, kasza kuskus z (1,7) owocami i miodem (winogrono, gruszka, mandarynka), wafle ryżowe

zupa minestrone na mięsie z zieleniną, makaron świderki z sosem szpinakowo-serowym, prażone pestki słonecznika (1,7,9), marchewka tarta, sok owocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.