RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
23.05.2016

herbata malinowa, gryka z migdałami na mleku, chleb razowy, zwykły z masłem, twaróg z jogurtem naturalnym (1,7,8), szczypior, rzodkiewka

kiełbaska, bułka z masłem (1,7), woda niegazowana // wycieczka

zupa brokułowa z ziemniakami zabielana śmietaną z zieleniną, sos boloński z mięsem, groszkiem papryką, marchewką, makaron (1,7,9), jabłko, sok jabłko-aronia

Wtorek
24.05.2016

herbata z żurawiny, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta kurczaka, jajko na twardo (1,3,7), sałata, szczypior, rzodkiewka, zielony ogórek, jabłka

herbata z pokrzywy, kaszka manna na mleku (1,7) z jagodami, babcianka orkiszowa

botwinka zabielana śmietaną z zieleniną (7,9), bitka z schabowa, ziemniaki, marchewka mini gotowana sałatka z pomidorów, ogórka małosolnego, papryki, cebulki dymki, sok jabłko-gruszka

Środa
25.05.2016

herbata miętowa, musli Kolumba z mlekiem, bułka alpejska, zwykła z masłem, ser żółty (1,7), sałata, jabłko

jogurt naturalny z truskawkami do picia, kawiorek z masłem (1,7), płatki lniane

zupa szparagowa z ziemniakami zabielana śmietaną z zieleniną, pierś indyka z warzywami (1,7,9), ryż brązowy, ogórek małosolny, sok jabłko-wiśnia

Czwartek
26.05.2016

dzień wolny

dzień wolny

dzień wolny

Piątek
27.05.2016

herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, serek Tartare łososiowy (1,7), ogórek zielony, jabłko

herbata Rooibos, budyń na mleku (1,7)z owocami

zupa jarzynowa z zieleniną (7,9), jajko sadzone (3), ziemniaki, bukiet warzyw gotowany, sok jabłkowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.