herbata malinowa, gryka z migdałami na mleku, chleb razowy, zwykły z masłem, twaróg z jogurtem naturalnym (1,7,8), szczypior, rzodkiewka
kiełbaska, bułka z masłem (1,7), woda niegazowana // wycieczka
zupa brokułowa z ziemniakami zabielana śmietaną z zieleniną, sos boloński z mięsem, groszkiem papryką, marchewką, makaron (1,7,9), jabłko, sok jabłko-aronia
herbata z żurawiny, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka z fileta kurczaka, jajko na twardo (1,3,7), sałata, szczypior, rzodkiewka, zielony ogórek, jabłka
herbata z pokrzywy, kaszka manna na mleku (1,7) z jagodami, babcianka orkiszowa
botwinka zabielana śmietaną z zieleniną (7,9), bitka z schabowa, ziemniaki, marchewka mini gotowana sałatka z pomidorów, ogórka małosolnego, papryki, cebulki dymki, sok jabłko-gruszka
herbata miętowa, musli Kolumba z mlekiem, bułka alpejska, zwykła z masłem, ser żółty (1,7), sałata, jabłko
jogurt naturalny z truskawkami do picia, kawiorek z masłem (1,7), płatki lniane
zupa szparagowa z ziemniakami zabielana śmietaną z zieleniną, pierś indyka z warzywami (1,7,9), ryż brązowy, ogórek małosolny, sok jabłko-wiśnia
dzień wolny
dzień wolny
dzień wolny
herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, serek Tartare łososiowy (1,7), ogórek zielony, jabłko
herbata Rooibos, budyń na mleku (1,7)z owocami
zupa jarzynowa z zieleniną (7,9), jajko sadzone (3), ziemniaki, bukiet warzyw gotowany, sok jabłkowy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.