herbata z owoców leśnych, bułka z masłem(1,7), pasta z tuńczyka(4,7), ogórek zielony
zupa jarzynowa z mięsem i zieleniną(9) ,mandarynka
kluski leniwe z masłem (1,3,7) mus truskawkowo-malinowy, woda z cytryną i miodem
INFORMACJE O ALERGENACH
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Europy (ws. przekazywania konsumentom informacji na temat żywności - ze szczególnym uwzględnieniem alergenów) przy daniach w jadłospisie będzie można znaleźć nazwę alergenu, jaki to danie zawiera, zgodnie z wykazem:
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.