RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
04.07.2016

herbata Rooibos, płatki gryczane z daktylami na mleku, bułka zmasłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (1,3,7), rzodkiewka

herbata owocowa, kanapka z masłem, kiełbasa krakowska (1,7), sałata, ogórek małosolny, marchewka do chrupania

krupnik z warzywami na mięsie z zieleniną, naleśniki razowo-pszenne nadziewane serem białym z malinami (1,3,7,9), sok jabłkowy

Wtorek
05.07.2016

herbata z żurawiny, chleb razowy, zwykły z masłem (1,7), szynka z fileta indyka, sałata, pomidor malinowy

herbata miętowa, kasza manna na mleku (1,7) z jagodami

zupa kalafiorowa zabielana śmietaną z zieleniną, pieczeń wieprzowa, ziemniaki (1,7,9), surówka z kapusty białej z dodatkami, sok jabłko-truskawka

Środa
06.07.2016

herbata koperkowa, musli wielozbożowe z owocami (eko) z mlekiem, bułka orkiszowa z masłem, twarożek (1,7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką

jogurt naturalny z truskawkami do picia, kawiorek z masłem (1,7) posypany płatkami lnianym

zupa wielowarzywna zabielana śmietaną z zieleniną, klopsiki w sosie pomidorowym (1,3,7,9) ryż brązowy, fasolka szparagowa z masłem, sok jabłko-marchew

Czwartek
07.07.2016

herbata miętowa, chleb żytni, zwykły z masłem (1,7), szynka dziadkowa, sałata, pomidor, marchewka słupki

mleko, kisiel z malinami i serkiem waniliowym (1,7), pałeczka kukurydziana

barszcz czerwony z warzywami zabielany śmietaną z zieleniną, sznycel z indyka, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym (1,7,9), marchewka tarta, sok jabłkowy

Piątek
08.07.2016

herbata malinowa, chleb żytni, zwykły z masłem, ser żółty(1,7) ogórek zielony, papryka czerwona

karob z mlekiem, kawiorek z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szczypior, rzodkiewka,

zupa grochowa na mięsie z zieleniną, łosoś z masłem (z pieca)(1,4,7,9), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z zieleniną, sok owocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym, soki naturalne tłoczone bez żadnych dodatków

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.