RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
06.05.2019

herbata z cytryną, owsianka na mleku z daktylami, bułka orkiszowa, zwykła z masłem, powidła śliwkowe(1,7) jabłko

kawa inka na mleku, kanapka z masłem, jajko gotowane (1,3,7) szczypior, rzodkiewka

kapuśniak z kapusty kwaszonej na mięsie z zieleniną, makaron razowy z serem białym, jogurtem naturalnym (1,7,9) i malinami, sok pomarańczowy

Wtorek
07.05.2019

herbata Rooibos, chleb graham, zwykły z masłem, szynka gotowana, ser żółty (1,7) ogórek zielony, pomidor malinowy

wycieczka- bułka mleczna z masłem(1,7) woda niegazowana

zupa kalafiorowa zabielana z zieleniną, kotlet drobiowy, ziemniaki (1,3,7,9) sałatka pekińska z marchewką papryką, kukurydzą, jogurtem i zieleniną, sok jabłkowy

Środa
08.05.2019

herbata malinowa, płatki żytnie z żurawiną mleku, chleb graham, zwykły z masłem, twarożek (1,7), rzodkiewka/ szczypior

mleko(7), kisiel z jagodami na soku jabłkowym polany śmietaną, chrupki kukurydz.

rosół z makaronem i zieleniną, kurczak w sosie białym, ryż na sypko(1,7,9) marchewka junior gotowana, ogórek kwaszony w kawałku, napój miętowo-cytrynowy

Czwartek
09.05.2019

herbata Rooibos, bułka ziarnista, zwykła z masłem, szynka drobiowa, sałata, jajko na twardo(1,3,7) rzodkiewka pomidor ,ogórek zielony // szwedzki stół

maślanka naturalna z truskawkami do picia, kawiorek z masłem (1,7)płatki lniane, kalarepa

zupa jarzynowa zabielana z zieleniną, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki(1,7,9) sałatka z buraczków, jabłka i cebulki i zieleniny, sok pomarańczowy

Piątek
10.05.2019

herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy i sezamu prażonego(1,7,9), kalarepa

herbata miętowa, ryż na mleku z (7) jabłkiem tartym i cynamonem

zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną z zieleniną, mintaj panierowany, ziemniaki (1,4,7,9), surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i zieleniną, sok owocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.