RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
14.01.2019

herbata z cytryną, musli wielozbożowe z owocami na mleku, chleb ziarnix, zwykły z masłem, ser Almette, (1,7), pomidor

kakao na mleku, bułka z masłem, powidła śliwkowe (1,7), mandarynka

zupa porowa zabielana śmietaną z zieleniną, kluski pszenne z dodatkiem kiełbasy i cebulki, sałatka ogórkowa z jabłkiem i zieleniną (1,3,7,9), sok jabłko-burak

Wtorek
15.01.2019

herbata z dzikiej róży chleb ziarnix, zwykły z masłem, kiełbasa dębowa, (1,7) pomidor/ /ogórek kwaszony

mleko, kasza jaglana (na wodzie), zapiekana z jabłkami prażonymi i daktylami, słomka ptysiowa (1,7)

zupa solferino zabielana śmietaną z zieleniną, zraz mielony, ziemniaki puree (1,3,7,9) bukiet warzyw mieszanych na parze, mandarynka, sok jabłkowy

Środa
16.01.2019

herbata koperkowa, owsianka na mleku z suszoną morelą, bułka z masłem(1,7) miód naturalny, jabłko

herbata z cytryną, kawiorek z masłem, serek biały plastry, rzodkiewka, szczypiorek (1,7), mandarynka

rosół z makaronem i zieleniną, kurczak gotowany w sosie białym (1,7,9), ryż brązowy, marchewka junior gotowana, ogórek kwaszony, sok jabłko-truskawka

Czwartek
17.01.2019

herbata malinowa, chleb razowy, zwykły z masłem, parówka 93% mięsa na ciepło, ketchup łagodny (1,7) jabłko

herbata z żurawiny, jogurt naturalny (1,7) z owocami i płatkami kukurydzianymi

zupa wielowarzywna zabielana śmietaną z zieleniną, kotlet drobiowy, ziemniaki puree (1,3,7,9)surówka z białej kapusty z kukurydzą, marchewką i zieleniną, sok jabłkowy

Piątek
18.01.2019

herbata z owoców leśnych, chleb żytni, zwykły z masłem, pasztet pieczony (1,7) ogórek kwaszony, jabłko

kawa Inka na mleku, kanapka z masłem, jajko gotowane (1,3,7), szczypiorek, rzodkiewka

krupnik na mięsie z zieleniną, tuńczyk z warzywami (włoszczyzna, pomidor, papryka, cebula, czosnek, zioła) makaron gryczany Soba (1,4,7,9), mandarynka, sok owocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
W każdej sali jest woda mineralna niegazowana dostępna przez cały dzień.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.