herbata malinowa, płatki żytnie z żurawiną na mleku, chleb razowy, zwykły z masłem, pasta jajeczna z jogurtem rzodkiewką, szczypior (1,3,7)
kakao, bułka z masłem, szynka z fileta indyka, sałata (1,7), marchewka do chrupania
kapuśniak z kapusty kwaszonej na mięsie z ziel., naleśniki razowo-pszenne z nadzieniem z serem białego (1,3,7,9), jabłka, sok wieloowocowy
herbata miętowa, chleb żytni, zwykły z masłem, szynka drobiowa, ser żółty (1,7), sałata, ogórek zielony, pomidor malinowy, papryka // szwedzki stół
bawarka na mleku (7), kasza jaglana, zapiekana z bananem, jabłkiem, daktylami (gotowana na wodzie)
krem dyniowy z grzankami, zabielany śmietaną z ziel., pieczeń z łopatki wieprzowej, ziemniaki (1,7,9), buraczki tarte z
cebulką, sok pomarańczowy
herbata koperkowa, owsianka orkiszowa z morelą suszoną na mleku, bułka ziarnista, zwykła z masłem, ser (1,7) Almette, jabłko, rzodkiewka
jogurt naturalny z truskawkami do picia, rogalik z masłem (1,7)
rosół z makaronem i ziel., kurczak w sosie potrawkowym, ryż na sypko (1,7,9), marchewka z groszkiem gotowana, ogórek kwaszony, sok jabłko-rabarbar
kawa Inka na mleku, chleb żytni, zwykły masłem, kabanos, jajko na twardo (1,3,7), papryka kolorowa, ogórek zielony, pomidor, jabłko
mleko, maliny w galaretce owocowej, kleks bitej śmietany (7), wafle ryżowe
zupa ogórkowa z kaszą wiejską zabiel. śmietaną z ziel., pulpety z udźca indyka w sosie pomidorowym, ziemniaki (1,3,7,9), sałatka pekińska z marchewką, jabłkiem, kukurydzą i ziel., sok jabłkowy
kakao, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, twarożku, jogurtu naturalnego (1,7), szczypior, marchewka do chrupania
herbata z owoców leśnych, kaszka manna (1,7) na mleku z jagodami
zupa jarzynowa na mięsie z ziel., makaron gryczany Soba z tuńczykiem (1,4,7,9), pomidorami, ogórek zielony w kawałku, sok
jabłko-malina
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.
ALERGENY:
1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.