RODO
1 śniadanie
2 śniadanie
Obiad
Poniedziałek
14.08.2017

herbata miętowa, owsianka na mleku z żurawiną, bułka graham z masłem, miód naturalny (1,7), marchew

kakao, kanapka z masłem (1,7), szynka wiejska, sałata, ogórek małosolny, pomidor

krupnik na mięsie z ziel., naleśniki razowo-pszenne nadziewane serem i owocami (1,3,7,9), sok jabłkowy

Wtorek
15.08.2017
Środa
16.08.2017

herbata z cytryną, chleb razowy, zwykły z masłem (1,3,7), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, rzodkiewki

herbata z żurawiny, budyń na mleku (1,7) z malinami

zupa koperkowa z ryżem, kotlet drobiowy, ziemniaki (1,3,7,9), bukiet warzyw gotowanych, mizeria z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Czwartek
17.08.2017

herbata z owoców leśnych, kaszka manna na mleku, bułka masłem (1,7), serek kiri śmietankowy,ogórek małosolny

korab na mleku, pucharek z owocami (malina, banan, borówka), wafle ryżowe

zupa ziemniaczana zabielana śmietaną z ziel., leczo (filet z indyka, pomidor, cukinia papryka, cebula, zioła)(1,7,9), ryż brązowy, sok jabłkowy

Piątek
18.08.2017

herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7), rzodkiewka, ogórek zielony

kawa Inka na mleku, kawiorek z masłem (1,7), marchewka tarta z jabłkiem

zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z ziel., mintaj panierowany (1,3,4,7,9), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z dodatkami, sok owocowy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Herbata, kakao, kawa dosładzane miodem naturalnym. Soki na bazie jabłek - naturalne tłoczone bez żadnych dodatków. Sok pomarańczowy bez dodatku cukru.

ALERGENY:

1. gluten- zboża, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. soja, 7. laktoza - mleko, 8. orzechy, 9. seler, 10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg, 13. łubin, 14. mięczaki

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.